Triqs en het coronavirus

Corona en kraamzorg op afstand

Leestijd: 4 minuten

Op dit moment heerst er een Corona (COVID-19) pandemie, waarvan de gevolgen enorm zijn. Dat geldt in het bijzonder voor de zorg, en wel in meerdere dimensies.

De corona-maatregelen veranderen verregaand de manier waarop zorg/hulp wordt verleend. Het beslag op medische zorg voor deze patiënten verdringt alle andere zorg. Het personeel in de ‘vuurlinie’ staat noodgedwongen bloot aan ongekende risico’s omdat voor corona geen causale therapie bestaat, en er is een collectieve impact op het bestaan van iedereen.

Triqs is verantwoordelijk voor diverse metingen van PREMs (en ook PROMs) in veel sectoren, ondermeer in de Geboortezorg. Uit de directe contacten die we hebben in deze sectoren en in bijzonder de geboortezorg blijkt dat er grote informatie­behoefte is, ook over het wel en wee van de eigen cliënten en organisatie.

Daarom hebben we besloten om u de mogelijkheid aan te bieden om naast de gebruikelijke meting, een extra vragenlijst toe te voegen die u precieze informatie geeft over de invloed van corona op uw cliënten.
Deze vragenlijst is mede in samenwerking met de Kraamzorgorganisaties de Waarden en Naviva ontwikkeld. Beide organisaties gebruiken op dit moment deze vragenlijst.

We bieden kraamzorginstellingen deze vragenlijst kosteloos aan. Dit betekent dat een melding van uw kant dat u gebruik wil maken van deze vragenlijst voldoende is om deze vragenlijst toe te voegen. Natuurlijk hopen we dat dit een tijdelijke toevoeging van de vragenlijst is en dat – als er sprake is dat er geen risico’s meer zijn op besmetting – de extra vragen worden verwijderd.

Daarnaast bieden we u een extra vragenlijst aan voor Kraamzorg op Afstand. Een aantal kraamzorgorganisaties biedt op dit moment deze dienstverlening aan.  U kunt deze vragenlijst toevoegen aan de Corona vragenlijst.

Als  u gebruik wilt maken van de Corona vragenlijst en de vragenlijst voor Kraamzorg op Afstand, stuurt u dan een mail naar Roy Telman, telman@triqs.nl. Wilt u dan duidelijk aangeven of u de Corona vragenlijst alleen wilt gebruiken of dat u beide vragenlijsten wilt gebruiken.

Mocht u vragen hebben over de vragenlijsten dan kunt u contact opnemen met Arthur Weynschenk op weynschenk@triqs.nl

Share on twitter
Deel
Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel