Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

vrijwilligersonderzoek

Meting onder vrijwilligers & mantelzorgers

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers is niet alleen inzicht nodig in de capaciteiten van deze mensen, ook zal de aansturing vanuit de organisatie veranderen. De rol van zorgverlener zal steeds meer verschuiven van direct hulpverlener naar manager van de ondersteuningsbehoefte van de cliënt.
Gezien het feit dat de cliënt de zorginstelling uiteindelijk ook beoordeelt op de inzet van deze vrijwilligers geeft al aan hoe belangrijk dit thema is.

onderzoek
Naast het meten van de tevredenheid van de vrijwilligers en mantelzorgers over hun inzet en aansturing kan Triqs ook aangeven in hoeverre de organisatie in staat is invloed op deze inzet en aansturing uit te voeren. Uiteraard zullen de hierbij behorende verbetersuggesties en vervolgacties hierin niet uitblijven.

Dit onderzoek zal niet alleen bij de vrijwilligers of mantelzorgers zelf worden afgenomen, ook zal de organisatie worden bevraagd voor een totaal zicht op de inzet van deze waardevolle groep ondersteuners.