Meteen naar de inhoud

waarderingen ZorgkaartNederland

Waarderingen ZorgkaartNederland

aanleveren van waarderingen voor ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is een ervaringssite waar cliënten hun ervaringen delen over zorgorganisaties. Deze website biedt keuzeinformatie voor mensen die op zoek zijn naar een zorgaanbieder. Door als zorgaanbieder zichtbaar te zijn op ZorgkaartNederland worden de cliëntervaringen inzichtelijk gemaakt voor potentiële cliënten. 

Triqs is erkend partner van ZorgkaartNederland en gemachtigd om namens ZorgkaartNederland waarderingen te verzamelen en aan te leveren ter publicatie. Er zijn een aantal redenen waarom het publiceren van ervaringen op deze website aan te bevelen valt, namelijk:

  • Door deze cliëntervaringen te tonen op de pagina van ZorgkaartNederland helpt men cliënten bij hun keuze voor een zorgorganisatie. 
  • Verpleeghuizen dienen hun informatie over cliëntervaringen aan te leveren via de totaalscore op ZorgkaartNederland bij het Openbaar Data Bestand (ODB) van het Zorginstituut Nederland. Hoe meer ervaringen er getoond worden, hoe betrouwbaarder de totaalscore is.
  • Er wordt vanuit de zorgverzekeraars aangestuurd op het voeren van een actief beleid op ZorgkaartNederland.


ondersteuning Triqs

Voor alle organisaties die zichtbaar willen zijn op ZorgkaartNederland bieden we ondersteuning in het ophalen van de ervaringen en het doorsturen naar ZorgkaartNederland. Triqs biedt hierbij twee mogelijkheden aan:

  • Het gebruik van de vragenlijst zoals vastgesteld door ZorgkaartNederland als losse module, ofwel de basisvragenlijst. De cliënten ontvangen dan een vragenlijst met 8 vragen. 
  • Het combineren van de basisvragenlijst met een andere vragenlijst waaronder de STEPS Verpleeghuiszorg of een CQI meting. Hierbij wordt de basisvragenlijst als extra module toegevoegd. Op deze manier kan de uitkomst van de meting gepubliceerd worden op ZorgkaartNederland én krijgt de zorginstelling meer inzicht in de ervaring en beleving van cliënten door de uitgebreidere vragenlijst.


Voor de PREM Wijkverpleging is het verplicht om de uitkomsten aan te leveren aan ZorgkaartNederland, mits hierbij toestemming is gegeven door de cliënt. Deze PREM vragenlijst bevat alle vragen die kunnen worden gepubliceerd op de website. Dit geldt overigens ook voor onze STEPS Wijkverpleging vragenlijst.

methodiek

Triqs biedt voor uitvoering van deze meting de volgende methodieken aan:


De best passende methodiek zal uiteraard samen met u als opdrachtgever worden bepaald.

Deel
Deel
Deel
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Benieuwd hoe Triqs vernieuwend kan zijn voor uw organisatie?

Triqs krijgt landelijke bekendheid na afronding onderzoek over Gezinsadvocaten.