Meteen naar de inhoud

waarderingen ZorgkaartNederland

Waarderingen ZorgkaartNederland

aanleveren van waarderingen voor ZorgkaartNederland

Sinds 2021 is het voor de PREM Wijkverpleging verplicht om de uitkomsten van de meting aan te leveren aan ZorgkaartNederland, mits hierbij toestemming is gegeven door de cliënt. 

Ook voor de cliëntervaringsmeting binnen de verpleeghuiszorg is het mogelijk om de uitkomsten van de meting door te leveren aan ZorgkaartNederland. Dit heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • Door deze cliëntervaringen te tonen op de pagina van ZorgkaartNederland helpt men cliënten bij hun keuze voor een zorgorganisatie. 
  • Verpleeghuizen dienen vanaf 2021 hun informatie over cliëntervaringen aan te leveren via de totaalscore op ZorgkaartNederland bij het Openbaar Data Bestand (ODB) van het Zorginstituut Nederland. Hoe meer ervaringen er getoond worden, hoe betrouwbaarder de totaalscore is.
  • Er wordt vanuit de zorgverzekeraars aangestuurd op het voeren van een actief beleid op ZorgkaartNederland. 


De vragenlijst op ZorgkaartNederland voor verpleeghuiszorg bestaat uit 6 ervaringsvragen die beantwoord kunnen worden op een schaal van 1 tot 10, een open vraag naar hoe men de zorg ervaart en de vraag voor welke aandoening men zorg ontvangt.  

Triqs biedt in principe twee mogelijkheden voor het gebruik van deze vragenlijst:

  • De basisvragenlijst zoals hierboven beschreven kan als losse module worden uitgevraagd. De cliënten ontvangen dan een vragenlijst met 8 vragen. 
  • De basisvragenlijst wordt gecombineerd met de STEPS Verpleeghuiszorg of een CQI meting. Hierbij wordt de basisvragenlijst als extra module toegevoegd. Op deze manier kan de zorgorganisatie de uitkomsten van de meting gebruiken om door te leveren aan ZorgkaartNederland en haalt men meer informatie uit de meting door de uitgebreidere vragenlijst. De zorgorganisatie krijgt op de manier meer inzicht in de ervaringen en belevingen van cliënten, waarbij men ook onderscheid kan maken tussen verschillende cliëntgroepen (zie STEPS Verpleeghuiszorg). 


Bij de PREM Wijkverpleging of STEPS Wijkverpleging hoeft bovenstaande keuze niet te worden gemaakt, de vragen die worden aangeleverd aan ZorgkaartNederland staan standaard in de vragenlijst.

Deel
Deel
Deel
John Doe
John Doe@username
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Benieuwd hoe Triqs vernieuwend kan zijn voor uw organisatie?