Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wondzorg

Wondzorg

meting voor cliënten die wondzorg ontvangen

Patiënten die wonden hebben met een complexe genezing kunnen terecht bij expertisecentra die gespecialiseerde wondzorg bieden. Om inzicht te krijgen in de ervaringen van cliënten die wondzorg ontvangen is er een vragenlijst ontwikkeld. Met de uitkomsten kan de zorgverlening in de toekomst – waar nodig – nog worden verbeterd.

vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit ervaringsvragen en uitkomstvragen, met als doelgroep cliënten die in de afgelopen 6 maanden wondzorg hebben ontvangen en mogelijk nog steeds ontvangen.
De eerste vragen gaan over hoe de cliënt bij de wondzorgorganisatie terecht is gekomen. Daarna volgt een deel over de ervaringen van de cliënt met de wondzorgverpleegkundigen en de organisatie, vervolgens uitkomstvragen over de wond(genezing), de ervaren gezondheid vandaag en het moment vooraf aan de wondzorg (EuroQoL, 6 vragen), enkele aanbevelingsvragen en open vragen naar positieve en verbeterpunten. Tot slot wordt naar achtergrondkenmerken van de cliënt gevraagd.

combinatie met de PREM Wijkverpleging

De wondzorgvragenlijst bestaat uit ±60 vragen en kan worden gecombineerd met de PREM Wijkverpleging, een meting die verplicht is om jaarlijks uit te voeren voor organisaties die wijkverpleging bieden. Met deze combinatie is het bovendien mogelijk om de cliëntervaringen aan te leveren aan ZorgkaartNederland door Triqs, van de cliënten die hiervoor toestemming hebben gegeven.

methodiek

Triqs biedt voor uitvoering van de meting de volgende methodieken aan:

Bij de start van de meting zal de best passende methodiek uiteraard in overleg met de opdrachtgever worden bepaald.

meetperiode

De doorlooptijd van deze meting is 10 weken. Hierbij wordt gerekend vanaf het moment van verzending tot het ontvangen van het eindrapport. Ook is het mogelijk om een continue meting uit te voeren.

uitvoering

Voor uitvoering van deze meting maken wij gebruik van ons online dashboard Zorgpeil. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken en via de beveiligde verbinding bestanden te delen.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden: