Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

ReproQ

ReproQ

meting voor cliënten die zorg ontvangen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode

De resultaten van deze ReproQ geboortezorg meting geven inzicht in de ervaringen van cliënten met de zorg in de gehele geboortezorg keten en biedt concrete aandachtspunten welke richting kunnen geven aan de optimalisatie van de dienstverlening.

vragenlijst
De ReproQ  bestaat uit vragen over ervaringen van de cliënten, over het zorgproces en enkele algemene vragen. Het gaat om 33 ervaringsvragen. Er is een antenatale en een postnatale versie van de vragenlijst ontwikkeld, omdat het aannemelijk is dat de ervaringen tijdens de bevalling mede de ervaringen tijdens de zwangerschap kleuren. Beide versies stellen vergelijkbare vragen maar zijn toegespitst op de cliëntervaringen die in de betreffende fases relevant zijn.

De ReproQ postnatale vragenlijst kan samen met de CLiK worden afgenomen. Cliënten worden dan maar één keer belast met een vragenlijst en het geeft een compleet beeld over de kwaliteit van de geleverde zorg. De CLiK en ReproQ leveren samen input voor kwaliteitsverantwoording, welke verplicht is gesteld door het Zorginstituut en CPZ.

methodiek
De uitvoering van de meting vindt online plaats. Cliënten ontvangen een mail met daarin een toelichting over het doel van het cliëntonderzoek en een link naar de vragenlijst. Cliënten die niet mee willen doen, kunnen zich tevens afmelden via een link. 

meetperiode
Het betreft een continue meting. Door een koppeling te realiseren met het registratiesysteem van de kraamzorgorganisatie (ISK), kan er periodiek data worden doorgestuurd van cliënten die een evaluatie dienen te ontvangen.

uitvoering
Triqs biedt via het dashboard Matriqs inzage in de resultaten van cliëntevaluaties op totaalniveau, maar ook op teamniveau en individueel niveau van de kraamverzorgende. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden: