Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

PREM kindzorg

PREM Kindzorg

meting voor kinderen die kinderverpleegkundige zorg ontvangen vanuit de Zvw

De PREM (Patient Reported Experience Measure) Kindzorg is een jaarlijks verplichte meting voor organisaties die kinderverpleegkundige zorg bieden. De uitvoering en instructie is voor 3 jaren (2021 t/m 2023) vastgelegd in het handboek uitvoering PREM Kindzorg.

De ervaringen en belevingen van ouders van kinderen met een zorgbehoefte vormen de basis voor zorgorganisaties om aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen. De PREM Kindzorg kan worden uitgevoerd als puntmeting en als continue meting.

vragenlijst

De vragenlijst is afgeleid van de PREM Wijkverpleging en bestaat uit 14 ervaringsvragen die beantwoord kunnen worden op een schaal van 1 tot 10, een aanbevelingsvraag, een PROM vraag over kwaliteit van leven, 2 open vragen en een aantal achtergrondvragen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid de vragenlijst aan te vullen met extra vragen.

methodiek

Triqs biedt voor uitvoering van de meting de volgende methodieken aan:

De best passende methodiek zal uiteraard samen met u als opdrachtgever worden bepaald.

meetperiode

Vanaf 1 juni 2021 is de PREM Kindzorg officieel in gebruik genomen en doet hiermee recht aan de zorg voor kinderen die verpleging en verzorging nodig hebben. In 2021 dient de meting tussen 1 juni en 31 december 2021 worden uitgevoerd en half januari 2022 aangeleverd te worden aan de Trusted Third Party (TTP) Mediquest. Wanneer cliënten toestemming hebben gegeven voor aanlevering aan ZorgkaartNederland dan zal Triqs deze data ook aanleveren.

uitvoering

Voor uitvoering van deze meting maken wij gebruik van ons online dashboard ZorgPeil. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken en via de beveiligde verbinding bestanden te delen.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden: