PREM wijkverpleging

PREM Wijkverpleging

meting voor cliënten die wijkverpleging ontvangen vanuit de Zvw

De PREM (Patient Reported Experience Measure) Wijkverpleging is een jaarlijks verplichte meting voor organisaties die wijkverpleging bieden. De uitvoering en instructie is voor 3 jaren (2021 t/m 2023) vastgelegd in het handboek PREM Wijkverpleging.

Uitvoering van deze meting geeft inzicht in de ervaringen en belevingen van cliënten en vormen de basis voor teams wijkverpleging en zorgorganisaties om aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen zoals vermeld in het kwaliteitskader wijkverpleging. Er is een flyer beschikbaar voor cliënten, familie en naasten met informatie over de PREM Wijkverpleging.

De PREM Wijkverpleging kan worden uitgevoerd als puntmeting en als continue meting.

 

vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit 9 ervaringsvragen die beantwoord kunnen worden op een schaal van 1 tot 10, een aanbevelingsvraag, 2 open vragen en een aantal achtergrondvragen. Vanaf 2021 is er aan de vragenlijst een PROM vraag over kwaliteit van leven toegevoegd.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid de vragenlijst aan te vullen met extra vragen.

Voor meer inzicht in de verklaring van cliëntervaring kan deze meting worden gekoppeld aan een meting voor medewerkers.

 

methodiek

De PREM Wijkverpleging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. In het door Brancheorganisatie Actiz gepubliceerde handboek zijn verschillende meetmethodieken beschreven.

Triqs biedt voor uitvoering van de meting de volgende methodieken aan:

De best passende methodiek zal uiteraard samen met u als opdrachtgever worden bepaald.

 

meetperiode

De meetperiode loopt van 1 maart t/m 31 december van de jaren 2021, 2022 en 2023. In de maand januari na uitvoering van de meting moeten de resultaten worden aangeleverd aan de Trusted Third Party (TTP) Mediquest. Wanneer cliënten toestemming hebben gegeven voor aanlevering aan ZorgkaartNederland dan zal Triqs deze data ook aanleveren.

 

uitvoering

Voor uitvoering van deze meting maken wij gebruik van ons online dashboard ZorgPeil. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken en via de beveiligde verbinding bestanden te delen.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

Share on twitter
Deel
Share on facebook
Deel
Share on linkedin
Deel

Benieuwd hoe Triqs vernieuwend kan zijn voor uw organisatie?

Leestijd: 2 minuten

De PREM Wijkverpleging is naar verwachting vanaf maart 2019 klaar voor gebruik. U kunt de vragenlijst inzetten in uw organisatie voor leren en verbeteren.

Alle aanbieders van wijkverpleging zijn verplicht in 2019 minimaal één keer een onderzoek met de PREM Wijkverpleging te doen. Daartoe heeft de Stuurgroep Kwaliteitskader Wijkverpleging onlangs besloten.

De PREM Wijkverpleging is een vragenlijst die de ervaring en beleving van cliënten met de zorg meet. De vragenlijst bestaat uit 9 ervaringsvragen, te beantwoorden op een schaal van 1 tot en met 10, een aanbevelingsvraag, 2 open vragen (wat kan beter en waarover bent u zeer tevreden) en een aantal achtergrondvragen.

Klik hier voor meer informatie over de PREM Wijkverpleging of neem contact met op voor het aanvragen van een offerte via 038 – 466 15 70.