Ga naar de inhoud

PREM wijkverpleging

PREM Wijkverpleging

meting voor cliënten die wijkverpleging ontvangen vanuit de Zvw

De PREM (Patient Reported Experience Measure) Wijkverpleging is een jaarlijks verplichte meting voor organisaties die wijkverpleging bieden. De uitvoering en instructie is voor 3 jaren (2021 t/m 2023) vastgelegd in het handboek PREM Wijkverpleging.

Uitvoering van deze meting geeft inzicht in de ervaringen en belevingen van cliënten en vormen de basis voor teams wijkverpleging en zorgorganisaties om aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen zoals vermeld in het kwaliteitskader wijkverpleging. Er is een flyer beschikbaar voor cliënten, familie en naasten met informatie over de PREM Wijkverpleging.

De PREM Wijkverpleging kan worden uitgevoerd als puntmeting en als continue meting.

vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit 9 ervaringsvragen die beantwoord kunnen worden op een schaal van 1 tot 10, een aanbevelingsvraag, 2 open vragen en een aantal achtergrondvragen. Vanaf 2021 is er aan de vragenlijst een PROM vraag over kwaliteit van leven toegevoegd. Daarnaast bieden we de mogelijkheid de vragenlijst aan te vullen met extra vragen.

Voor meer inzicht in de verklaring van cliëntervaring kan deze meting worden gekoppeld aan een meting voor medewerkers.


methodiek

De PREM Wijkverpleging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. In het door Brancheorganisatie Actiz gepubliceerde handboek zijn verschillende meetmethodieken beschreven.

Triqs biedt voor uitvoering van de meting de volgende methodieken aan:

De best passende methodiek zal uiteraard samen met u als opdrachtgever worden bepaald.

meetperiode

De meetperiode loopt van 1 maart t/m 31 december van de jaren 2021, 2022 en 2023. In de maand januari na uitvoering van de meting moeten de resultaten worden aangeleverd aan de Trusted Third Party (TTP) Mediquest. Wanneer cliënten toestemming hebben gegeven voor aanlevering aan ZorgkaartNederland dan zal Triqs deze data ook aanleveren.

uitvoering

Voor uitvoering van deze meting maken wij gebruik van ons online dashboard ZorgPeil. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken en via de beveiligde verbinding bestanden te delen.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden:

ZuidOostZorgMarianne Buijsse, projectleider kwaliteit en veiligheid
Lees verder
"Ik omschrijf de samenwerking met Triqs als prettig en constructief, als vanouds dus"
Samen Verder
Khadija Talbi, kwaliteitsfunctionaris
Lees verder
"Ik vond het een fijne samenwerking. Ik werd ontlast in deze uitvraag. De projectleider is laagdrempelig bereikbaar, korte lijntjes, duidelijke communicatie. Met de resultaten kun je aanknopingspunten vinden voor verbeteringen binnen de organisatie."
Coöperatie LIZ U.A.Liesanne Verhaegh
Lees verder
"Goed te bereiken, in staat om het proces snel op te pakken en ons te ontlasten in de procedure PREM Wijkverpleging."
NescareE. Kaya, kwaliteitsmedewerker
Lees verder
"Wij werken al enkele jaren samen met Triqs en hier zijn wij zeer tevreden mee. Er werken ervaren collega's en middels het koppelen van een vaste persoon, maakt de lijnen tot communicatie korter."
Thuiszorg Anne-WilIris de Lange, zorgcoördinator
Lees verder
"De samenwerking verloopt altijd heel soepel en prettig. De factsheets en de rapportage zijn duidelijk."
Nabrissa ZorgE. Winklaar, directeur
Lees verder
"Triqs heeft zeer professionele medewerkers."
Woonzorgcentrum HeemzichtJoni van de Werken-Pols, bestuurssecretaris
Lees verder
"Als ik Triqs een algeheel rapportcijfer zou mogen geven, zou dat een 9 zijn. Ik ben zeer tevreden over de algehele gang van zaken en ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren. Ik zou Triqs zeker wel aanraden!"
Stichting de KeerderbergLilian Laeven, manager thuiszorg
Lees verder
"Zeer prettige samenwerking, alleen noodzakelijke contacten (tijdsbesparing) en deze zeer helder en duidelijk. Concrete afspraken die nagekomen werden."
Raffy | Lâle | De Leystroom
Lees verder
"Een prettige samenwerking van begin tot eind. De projectleider is betrokken en reageert snel op vragen. De vragenlijsten worden op een gemakkelijke wijze toegezonden dan wel ontvangen en verwerkt. De rapportages en factsheet geven kwalitatieve en kwantitatieve gegevens die makkelijk en goed leesbaar zijn wat bijdraagt aan vertaling naar het zorgteam."
ISZA ThuiszorgP. Cramer, Zorgmanager
Lees verder
"Nette en snelle reacties en afhandeling. Heldere communicatie. Fijne samenwerking."
Thuis Ontzorgt
Lees verder
"Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Ik ben vooral zeer tevreden over de actie en reactie in de dienstverlening."
CurandoBarbara Ham, Officemanager
Lees verder
"De samenwerking met Triqs is erg prettig. Zeer tevreden over de projectleider en ook al tijdens het offertetraject had ik prettig (telefonisch) contact. Snelle schakeling, een vaste medewerker en duidelijke antwoorden."
Esila ZorgDjono Rengur, Vestigingsmanager
Lees verder
"Esila Zorg is zeer tevreden hoe het hele traject is verlopen. De samenwerking en de communicatie verliep goed."

Triqs krijgt landelijke bekendheid na afronding onderzoek over Gezinsadvocaten.