Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

PREM Wijkverpleging kwaliteitskader

PREM Wijkverpleging

meting voor cliënten die wijkverpleging ontvangen vanuit de Zvw

De PREM Wijkverpleging (Patient Reported Experience Measure) is een jaarlijks verplichte meting voor organisaties die wijkverpleging bieden. De uitvoering en instructie is voor 3 jaren (2021 t/m 2023) vastgelegd in het handboek PREM Wijkverpleging.

Uitvoering van deze meting geeft inzicht in de ervaringen en belevingen van cliënten en vormen de basis voor teams wijkverpleging en zorgorganisaties om aan de slag te gaan met leren en ontwikkelen zoals vermeld in het kwaliteitskader wijkverpleging. Er is een flyer beschikbaar voor cliënten, familie en naasten met informatie over de PREM Wijkverpleging.

De PREM Wijkverpleging kan worden uitgevoerd als puntmeting en als continue meting.

vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit 9 ervaringsvragen die beantwoord kunnen worden op een schaal van 1 tot 10, een aanbevelingsvraag, 2 open vragen en een aantal achtergrondvragen. Vanaf 2021 is er aan de vragenlijst een PROM vraag over kwaliteit van leven toegevoegd. Daarnaast bieden we de mogelijkheid de vragenlijst aan te vullen met extra vragen.

Voor meer inzicht in de verklaring van cliëntervaring kan deze meting worden gekoppeld aan een meting voor medewerkers.

methodiek

De PREM Wijkverpleging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. In het door Brancheorganisatie Actiz gepubliceerde handboek zijn verschillende meetmethodieken beschreven.

Triqs biedt voor uitvoering van de meting de volgende methodieken aan:

De best passende methodiek zal uiteraard samen met u als opdrachtgever worden bepaald.

meetperiode

De meetperiode loopt van 1 maart t/m 31 december van de jaren 2021, 2022 en 2023. In de maand januari na uitvoering van de meting moeten de resultaten worden aangeleverd aan de Trusted Third Party (TTP) Mediquest. Wanneer cliënten toestemming hebben gegeven voor aanlevering aan ZorgkaartNederland dan zal Triqs deze data ook aanleveren.

uitvoering

Voor uitvoering van deze meting maken wij gebruik van ons online dashboard ZorgPeil. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken en via de beveiligde verbinding bestanden te delen.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden: