Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.
NIEUWS
MTO PSA

MTO met PSA-meter

Leestijd: 3 minuten

Vorig jaar heeft Triqs een onderzoek gedaan bij een groot aantal zorginstellingen over de thema’s werkstress en werkdruk. Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in de problematiek van werkstress voor organisaties, waarbij gekeken wordt naar de mogelijke oorzaken van werkstress, de aanwezigheid van mogelijke risicogroepen in de organisatie en de impact van werkstress en verzuim op de organisatie. Ruim 500 zorginstellingen zijn aangeschreven. 52 zorginstellingen hebben meegedaan aan dit onderzoek.

De belangrijkste uitkomsten zijn:

  • Het merendeel van de respondenten (70%) geeft aan dat werkstress volledig of gedeeltelijk de belangrijkste oorzaak is van ziekteverzuim.
  • Een medewerker loopt risico (30% van de respondenten) om in zijn of haar organisatie werkstress te krijgen.
  • 33% van de respondenten geeft aan dat er onvoldoende begeleiding is vanuit de organisatie aan de werknemers om werkstress te voorkomen.


Mede aan de hand van deze uitkomsten heeft Triqs een PSA meter toegevoegd aan onze MTO vragenlijst. Met dit instrument kunt u meten in hoeverre medewerkers een te hoge werkdruk ervaren en welke mogelijke oorzaken hieraan ten grondslag liggen.

Bent u geïnteresseerd in dit onderzoek dan kunt u een rapportage opvragen bij uw onderzoeksbureau Triqs.

Deel
Deel
Deel