Over ons

Triqs biedt vernieuwende inzichten voor de ontwikkeling van mens en organisatie door het uitvoeren van kwaliteitsmetingen in de zorg- en overheidssector.

Pand_belettering_Triqs

Wij geloven oprecht dat we kunnen helpen, ondersteunen en bijdragen aan het vormgeven en verbeteren van de zorg in Nederland.

Oplossingen voor complexe situaties van kwaliteitsmeting die duurzaam blijken, permanent en actief gebruikt worden, bij een aanvaardbaar kostenniveau. Verdere ontwikkeling van onze ervaring met de techniek maar vooral ook in de verbinding leggen met kwaliteitsverbeterende processen, of die nu meer liggen in de performance van zorgverleners/units, in de keuze van interventies en settings, of in logistieke efficiëntie.

We streven daarbij naar innovatie door ons open te stellen voor en bij te dragen aan wetenschappelijke samenwerking, in het bijzonder op het terrein van PROMs en PREMs, in het bijzonder met kwaliteitsregistraties.
Los van het kunnen voldoen aan het programma van eisen, en de ervaring met werkvloerprocessen én de wetenschap, zijn er nog andere, wellicht net zo belangrijke, beweegredenen om de keuze voor Triqs te maken.

 

Evidence voorop

Wij geloven in het belang van feiten, van bewijs. Ook als het gaat om vaak als ‘zacht’ ervaren vragenlijst informatie. Zorg kan niet op basis van aannames, veronderstellingen of gevoel verbeteren, maar alleen bewijs in de vorm van.  Het veld van uitkomstmeting (PROMs, PREMs) is academisch geworden. Het gaat om relevante, geverifieerde data, die zo gepresenteerd wordt dat eenduidige interpretaties ontstaan.

Onze kracht ligt in die relevante informatie te verzamelen (in de zorg) bij patiënten en desgevraagd zorgverleners. In het vertalen van feiten via vergelijking in suggesties om dienstverlening en uitkomsten in de zorg te verbeteren, de zorg te vernieuwen en soms totaal anders aan te pakken. Daarbij is de cliënt tegelijkertijd bron van informatie èn doel van de actie.

Wij geloven verder in een participatie-samenleving. De cliënt moet ook in de praktische aanpak centraal staan. Dit betekent dat wij aandacht geven aan laagdrempelig taalgebruik en het belang daarvan zo nodig aangeven bij de opdrachtgever, eventueel de ondersteuning met audiovisuele hulpmiddelen.

Een dergelijke investering verdient zich vaak terug door betere respons en representativiteit. Ook bieden we als optie het verantwoord vertalen van vragenlijsten aan; we nemen daarvoor de procedures van de internationaal werkende Stichting EuroQol als uitgangspunt en kunnen optioneel de equivalentie feitelijk vaststellen.

 

Wetenschappelijke ontwikkeling

Triqs zal de wetenschappelijke samenwerking met de Stichting EuroQol verder uitbouwen. Hiermee kunnen allerlei initiatieven als profilering,  gepersonaliseerde terugkoppelingen, koppeling van clientervaring en hulpverlener worden ontwikkeld.

Het team

Bij Triqs werken professionals met jarenlange ervaring in hun vakgebied. Maar wij zijn altijd op zoek naar de aanstormende professional. Wil je ook deel uitmaken van dit team? Kijk dan op onze vacaturepagina.

Arthur Weynschenk
Directie
Joost Laninga
Directie
Serge Halewijn
Directie
Gouke Bonsel
Adviseur
Myra van den Brink
Binnendienst
Dorien Jansen
Projectleider
Harmen van Oene
Projectleider
Lianne Roosenbrand
Projectleider
Ka-Kim Lam
Projectmedewerker
Roy Telman
Applicatiebeheerder
Gerrit van Ingen
Software ontwikkelaar
Johan Wiersma
Software ontwikkelaar
Carlo van Eeckhoven
Software ontwikkelaar
Jan Post
Adviseur
Henrieke Visser
Data-entry
Lorette Broekroelofs
Administratie