Ga naar de inhoud
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
NIEUWS
Monitor in de zorg

Monitor in de Zorg

Leestijd: 4 minuten

Monitor in de zorg biedt Verloskundige Samenwerkings Verbanden (VSV ‘s) een compleet digitaal kwaliteitsdashboard, een systeem voor het uitvoeren en beheren van meldingen van incidenten/klachten en een Documentbeheersysteem.
Met de monitor wordt voldaan aan de eisen van de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg en de Privacywetgeving. De richtlijnen in de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg geven de eisen aan waaraan het VSV dient te voldoen.

Het VSV moet metingen verrichten onder andere op het gebied van cliënttevredenheid, samenwerking en tijdige zorgverlening. Daarnaast moet het VSV een verbetercyclus ontwikkeld hebben.

 

Voor wie is Monitor in de Zorg?

De monitor is ontwikkeld voor het Verloskundige Samenwerkings Verband en alle deelnemende zorgprofessionals; ziekenhuizen, verloskundigen en kraamzorgorganisaties.

 

Wat biedt Monitor in de Zorg?

De monitor voorziet in het merendeel van de eisen uit de Zorgstandaard.
De monitor omvat namelijk een viertal producten die de kern vormen van de verbetercyclus van het VSV, namelijk:

  1. Een digitaal kwaliteitsdashboard (systeem ontwikkeld door samenwerkingspartner Triqs).
  2. Een systeem voor het uitvoeren en beheren van meldingen van transmurale incidenten binnen het VSV.
  3. Een systeem voor het uitvoeren en beheren van meldingen van transmurale klachten binnen het VSV
  4. Een documentbeheersysteem binnen het VSV.

 

Samenvattend alle voordelen

De monitor bewaakt automatisch alle kwaliteitsmetingen en geeft actuele uitkomsten. De monitor doet al het werk. Je hebt als VSV en als zorgprofessional op elk moment toegang via een eigen inlogID tot al je uitkomsten. Verbeteracties kunnen hierna worden ingezet en opgenomen in het kwaliteitsdashboard.

Het oog van de Monitor vormt de kern van de Verbetercyclus, namelijk het continue bewaken van de metingen en tonen van actuele resultaten Het oog staat ook voor het oog van de zorgprofessional, hij/zij bekijkt continu de resultaten, concludeert en voert verbeteracties uit.

De website Monitor in de Zorg is een initiatief van Kraamzorg de Waarden en Triqs.

www.monitorindezorg.nl

Deel
Deel
Deel