Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

STEPS verpleeghuiszorg

STEPS Verpleeghuiszorg

meting voor cliënten die voor korte of langere tijd in een verpleeghuis verblijven

De STEPS Verpleeghuiszorg is ontwikkeld om de ervaringen te meten van de cliënten met de zorg en het wonen in een verpleeghuis. De STEPS Verpleeghuiszorg is ontwikkeld door Triqs met behulp van de STEPS methode

De STEPS verpleeghuiszorg vragenlijst kan worden ingezet om te voldoen aan de jaarlijkse verplichting voor het meten van cliëntervaringen. Deze vragenlijst voldoet aan de eisen die aan het meetinstrument worden gesteld zoals vermeld in het kwaliteitskader verpleeghuiszorg.

Vragenlijst

De basisvragenlijst van de STEPS Verpleeghuiszorg bestaat uit 30 vragen. De vragenlijst begint met een aantal achtergrondvragen, gevolgd door vragen over uw ervaringen met de zorg. Tevens wordt aan de cliënt gevraagd of hij of zij de instelling aan vrienden en familie zou aanbevelen. Dit is de zogeheten NPS-score. De vragenlijst eindigt met een aantal open vragen naar verbetermogelijkheden, wat achtergrondvragen en vragen over de ervaren gezondheid.

Vervolgens kunt u aan de hand van vier aanvullende modules de informatiewaarde van de basisvragenlijst vergroten. Deze optionele modules kunnen worden gecombineerd, maar ook het toevoegen van slechts 1 module is een mogelijkheid.

Methodiek

Triqs biedt voor uitvoering van de STEPS Verpleeghuiszorg de volgende methodieken aan:


De best passende methodiek zal uiteraard samen met u als opdrachtgever worden bepaald.

Meetperiode

De doorlooptijd van deze meting is 10 weken. Hierbij wordt gerekend vanaf het moment van het verzenden / uitreiken van de vragenlijsten of het inplannen van de interviews tot het eindrapport. Het is in overleg met uw projectleider ook mogelijk om de doorlooptijd te verkorten of te verlengen.

Uitvoering

Voor uitvoering van deze meting maken wij gebruik van ons online dashboard ZorgPeil. U ontvangt een persoonlijk login account om de resultaten van de meting realtime te bekijken en via de beveiligde verbinding bestanden te delen.  Aanvullend kunt u gebruik maken van de volgende mogelijkheden: