Ga naar de inhoud
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
NIEUWS
OV

Hoe overleef je het OV in een rolstoel…

Leestijd: 3 minuten

Onlangs verscheen in de Metro een artikel met de titel ‘hoe overleef je het OV in een rolstoel’. Als organisatie die zich bezighoudt met het trainen van NS personeel in hoe zij openbaar vervoer toegankelijk kunnen maken, vinden wij het mooi om te zien dat er ook andere initiatieven in Nederland bestaan om het OV toegankelijk te houden en te maken. Waar Triqs zich richt op de communicatie en het handelen van NS personeel richting reizigers, richten de initiatieven die in het artikel genoemd worden zich op de fysieke omgeving zoals de treinstellen, het perron, de incheckpoortjes, etc.

 

Ervaringsdeskundigen

In onze trainingen werken we met ervaringsdeskundigen die vanuit hun ervaringen kunnen vertellen hoe het is om met het openbaar vervoer te reizen als je bijvoorbeeld blind bent, in een rolstoel zit of een psychische beperking hebt. Deze ervaringsdeskundigen kunnen als geen ander aangeven hoe zij graag benaderd worden en op welke manier ze wel of juist niet geholpen willen worden. Daarnaast doen cursisten praktijkervaring op door enerzijds zelf te ervaren hoe het is om een bepaalde beperking te hebben en anderzijds te oefenen in het begeleiden van reizigers. De training wordt door de cursisten als zeer verhelderend en informatie ervaren.

Training Toegankelijk Openbaar Vervoer

Mocht u meer informatie willen over onze training toegankelijk openbaar vervoer of bent u benieuwd of dit concept, mogelijk in een aangepaste vorm, op uw dienstverlening toegepast kan worden, kijkt u dan de case op onze website of neemt u contact op met Arthur Weynschenk.

Deel
Deel
Deel